A fi partenerul unui spirit liber

2

În cunoaşterea adevărului este important să-l avem, nu din ce impuls l-am căutat, pe cel care l-am găsit. Dacă spiritele libere au dreptate, spiritele legate n-au dreptate, indiferent dacă primele au ajuns la adevăr prin imoralitate, iar celelalte au stăruit până acum în neadevăr prin moralitate. De altfel, nu ţine de natura spiritului liber că acesta are păreri mai juste, ci mai degrabă că s-a eliberat de tradiţie, fie cu noroc, fie prin eşec. De regulă, o să aibă totuşi de partea sa adevărul sau cel puţin spiritul de cercetare a adevărului; el pretinde argumente, ceilalţi – credinţă.”

~Friedrich Nietzsche

Îi ceri devotamentul unei persoane care este ferm independentă și iubește tot ce este neobișnuit? Cheia pentru a conviețui cu un suflet sălbatic este de a face acea persoană să simtă că poate fi mai liber cu tine decât cu oricine altcineva.

Îți prezentăm câteva modalități de realizare a acestui deziderat:

Înțelege ce te atrage la acea persoană. Spiritele libere se bucură să treacă prin viață după capriciile lor. Punctualitatea, precauțiile și alte detalii minore nu vor fi o preocupare pentru ei. Acest lucru îi face să fie extrem de creativi și fascinanți ca indivizi, ceea ce probabil v-a atras în primul rând la ei. Prin impunerea de limite, chiar dacă acestea sunt puține, ele pot înăbuși caracteristicile care te fac să dorești acea persoană.

Lasă ușa deschisă – literal și figurativ. Lasă-l să știe că are libertatea de a veni și de a pleca așa cum îi place. Acest lucru va face ca spiritul liber să aibă încredere în tine.

Nu stabili reguli. Restricțiile sunt ca niște lanțuri și vor trimite acest cal sălbatic în căutarea altor orizonturi. Întreabă-l: „Chiar vrei să riști să pierzi o persoană ca mine doar pentru a obține un probabil puțin mai mult în altă parte?“ Să-i fie clar că, dacă traversează anumite limite, te va pierde.

Definește-i prioritățile tale. Ce vrei mai mult din această relație? Angajament?  Onestitate? Companie? Pasiune? Securitate? Stabilitate? Te poți limita la două sau trei? Un spirit liber nu se va angaja pentru a-ți satisface toate nevoile. Definește obiective realiste, solicitând acele lucruri pe care le dorești cel mai mult în relație – și nu te aștepta la altceva.

Cunoaște acea persoană pe dinafară. Studiază-i tendințele, particularitățile, dorințele cele mai adânci și cele mai grave temeri. Fii receptiv și deschis. Cunoașterea este puterea. Cu cât mai bine cunoști acea persoană, cu atât mai puțin veți simți nevoia de a o controla. În timp, acest lucru te va face să pari singura persoană care o înțelege cu adevărat. Cu un spirit liber, acesta este asul din mânecă.

Alege bătăliile cu înțelepciune. Dacă o problemă nu amenință în mod direct prioritățile pe care le-ai stabilit, atunci lasă-l să se bucure de acel moment.

Comunică intens cu alții. Nu sta acasă gândindu-te ce face sau când te va apela. Urcă în mașină și fă o plimbare. Vizitează un vechi prieten, vizionați un film nou. Încearcă niște mâncăruri diferite. Spiritul tău liber te va respecta și îți va împărtăși un sentiment de afinitate când ajunge acasă, când vă veți povesti reciproc aventurile.

Iubește-ți spiritul liber. Cel mai important lucru pentru un spirit liber este acceptarea modului lor de a fi; fără asta, va simți că îi încalci libertatea. Numai atunci când l-ai acceptat așa cum este, va avea încredere în tine – și numai cu această încredere se poate dezvolta o relație. Amintește-ți că independența este un lucru pe care trebuie să-l accepți, nu doar să-l tolerezi; Cu dragoste și înțelegere, îi vei da unui spirit liber exact acel tip de sprijin de care are nevoie.

Uneori, trebuie doar să-l lași să meargă pe drumul lui, lăsându-l să știe că vei fi acolo pentru el la sfârșitul drumului.

Dacă restul eșuează, va trebui să te bucuri de spiritul liber de departe. Uneori este greu să fii partenerul unui spirit liber, atunci depărtarea poate fi o schimbare benefică pentru tine.

 

 

pentru detalii despre carte, click pe poză
shanti spirit simbol 2

2

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here