Bucătăria Africii Centrale

1

Bucătăria Africii Centrale

Bucătăria Africii Centrale rămâne în mare parte tradițională din cauza poziționării regiunii, care a rămas relativ izolată până în secolul al XIX-lea. Unele alimente, cum ar fi maniocul, arahidele  și chili au fost importate din Lumea Nouă.

Carnea, cum ar fi cea de crocodil, antilopă, maimuță și warthog, provine de la animale vânate uneori în păduri.

Bambra este un terci din orez gătit cu unt de arahide și zahăr.

Jomba presupune legarea alimentelor în frunze proaspete și apoi gătitul lor pe cărbuni încinși sau foc.

Bucătăria cameruneză

Ndolé camerunez

Bucătăria cameruneză este una dintre cele mai variate din Africa, datorită poziționării sale la intersecția dintre nord, vest și centrul continentului; Adăugată la aceasta este influența profundă a alimentelor franceze, o moștenire a epocii coloniale.

Printre specialitățile din Camerun se numără soya (un fel de kebab la grătar făcut din pui, carne de vită sau capră), sangah (un amestec de porumb, frunze de mani și suc de palmier) , Ndolé (o tocană picantă care conține frunze amare, carne, creveți, crustă de carne de porc și pastă de arahide), koki (care are ca principal ingredient mazărea neagră și uleiul de palmier roșu) și multe altele, curry, supe și mâncăruri de pește, precum și carnea pe frigărui.

Insectele sunt consumate în unele părți ale țării (în special în regiunile împădurite).

Bucătăria congoleză (Republica Democratică Congo)

Poulet à la Moambé

Poulet à la Moambé (pui cu sos Moambe) este considerat preparatul național al Republicii Democratice Congo.

Un tip de pâine fermentată din manioc, kwanga, este produsă comercial în întreaga țară. Cartofii dulci sunt pregătiți în mod similar și amestecați cu arahide prăjite în unele părți ale țării. Orezul este adesea amestecat cu fasole.

De obicei sunt adăugate legume verzi cum ar fi frunzele de cassava, tshitekutaku (o plantă asemănătoare cu spanacul) și okra. Ciupercile, apreciate în special de oamenii din Luba, sunt văzute ca substitut al cărnii în vremuri de lipsă.

Peștele se găsește de-a lungul râului Congo, afluenților săi și în diverse lacuri.

Capra este cea mai consumată carne.

Se mănâncă și insecte, cum ar fi lăcustele și omizile, despre care se spune că au tendința de a avea o aromă de nuci.

 

shanti spirit simbol 2 Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here