Cum să faci ca oamenii să se simtă confortabil în preajma ta

0

Toți avem tendința de a fi suspicioși în mod firesc, iar oricine se apropie de universul nostru, vom verifica sau evalua în mod necesar într-un fel sau altul, pentru a determina dacă aceasta nou-venit este acceptabil, sau reprezintă o amenințare potențială. Analiza este reciprocă. Din aceeastă cauză se creează o atmosferă ușor tensionată, fiecare fiind în expectativă.

Vrei să încerci să ieși momentele dificile și să scapi de tensiunea care există atunci când ești cu alte persoane? Sparge gheața! Fă ca oamenii să se simtă confortabil în preajma ta.

Iată câteva sfaturi:

Fii tu însuți și acționează în mod natural. Nimănui nu îi place o persoană care pare falsă, deci fii tu însuți. Oamenii admiră pe aceia care nu se tem de ceea ce cred alții despre el.

Laudă-i pe ceilalții. Asta nu înseammnă să fii lingușitor, ci să acorzi credit acelor oameni care merită.

Nu te distra pe seama altora. Nu insulta alți oameni, chiar și pentru o remarcă înțepătoare ai nevoie de foarte multă subtilitate. Nu spune nimic care ar putea rani cealaltă persoană. Fii atent la asta. Remarcă-te prin respect.

Fă glume despre tine. Te cunoști suficient de bine, iar făcând glume ușoare despre propria persoană, detensionezi atmosfera și poate chiar abați atenția de la slabiciuni pe care nu ai vrea să le dezvălui.

Încrederea este importantă. Încearcă să respecți principiile și să nu te contrazici singur. Siguranța de sine acționează ca un magnet.

Fii sincer. Prefăcătoria sau minciuna nu este cea mai bună opțiune. Nu compromite adevărul doar pentru a purta o conversație. Evită subiectele delicate.

Gândește la ceea ce vei spune, înainte de a spune. Reține reacțiile la comentariile care au fost provocate și decide apoi dacă este timpul și situația potrivită pentru a-ți exprima opinia. Nu coborî ștacheta.

Minimizează erorile. Nu corecta alte persoane, cu excepția cazului în care eroarea lor ar putea afecta pe alții. Fiecare are nivelul lui de exprimare, cultură și înțelegere.

Fii incluziv. Nu deschide discuții despre subiecte pe care cei prezenți nu le cunosc. Poți vorbi despre lucruri comune și astfel toată lumea se va simți confortabil.

Fii curajos! Nu îți fie frică să faci mici ghidușii. Pentru a te simți liber este important ca cei din preajmă să se relaxeze.

pentru detalii despre carte, click 

“Există un singur fel de a înţelege oamenii, anume de a nu ne grăbi să-i judecăm, ci de a trăi în preajma lor, de a-i lăsa să se explice, să se dezvăluie zi de zi, să se zugrăvească ei înşişi în ei…”

~ Charles  Augustin  Saine – Beune

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here