Cum să-i faci pe oameni să te asculte

0

Ai simțit vreodată că vorbești, dar nimeni nu te ascultă? Frustrant, nu-i așa?

Comunici cu oameni în fiecare zi. Indiferent dacă prezinți o propunere de afaceri formală sau discuți cu un vechi prieten, asta dezvoltă abilități de comunicare eficiente, astfel încât cuvintele tale să fie ferme.

Adaptează-ți ținuta. O postură sigură demonstrează un bun control de sine și o capacitate de a convinge. Când arăți că ai încredere în tine, interlocutorii tăi vor fi înclinați să te creadă. Dacă nu, vor avea tendința de a da puțină importanță cuvintelor tale. Și nu încrucișa brațele sau picioarele. Stai confortabil, cu o ușoară înfoiere a pieptului.

Asigură-te că ai atenția publicului înainte să începi să vorbești. Dacă vorbești cu un grup mare, spune ceva de genul “scuzați-mă” sau “am ceva ce aș vrea să vă spun”. Dacă conversația este doar cu un interlocutor, asigură-te că cealaltă persoană a terminat declarațiile înainte de a începe tu să vorbești.

Ascultă-i pe ceilalți. Pune întrebări sau fă declarații folosind numele lor, arătându-ți interesul pentru ceea ce spun. Vorbește cu ei pentru întărirea încrederii și vor exprima treptat mai mult interes pentru ceea ce spui.

Alege cu atenție cuvintele. Prezintă ideile într-un mod discret.

Vorbește clar. Nu bâjbâi și nu te grăbi cu rugăminți.

Asigura-te că tonul vocii este potrivit pentru subiectul discutat și volumul vocii este potrivit pentru dimensiunea publicului.

Când citiți un text cu voce tare, trebuie să o faceți cu stomacul.
Când citiți doar cu gura și gâtul, vă obosesc foarte repede.

~ Joko Yamamoto

Captivează publicul modulându-ți vocea pentru a colora discuția. Poți exprima entuziasmul vorbind repede, sau poți încetini dramatic ca să subliniezi.  Și în cele din urmă, desigur, există vechea prietenă, tăcerea, pentru a permite ideilor lor să se fixeze în mintea publicului. Acest lucru necesită multă practică, dar rezultatele pot fi eficiente. Încearcă!

Menține contactul vizual. Dacă te adresezi mai multor persoane, asigură-te că te poți uita la fiecare persoană în mod egal. Încearcă să îi “atragi” cu privirea.

Sfaturi:

  • Este posibil să ai nevoie de tehnici diferite cu medii diferite.
  • Ai grijă să nu iști controverse. Nu fă remarci ofensatoare și nu fii agresiv în exprimare.
  • Fii conștien de limbajul corpului în timp ce vorbești.
  • Trebui să știi că oamenii nu vor fi întotdeauna de acord cu ceea ce spui. Acceptă asta.

Să nu fii prea deştept pentru public. Fă să fie evident. Fă şi ca subtilităţile să fie evidente.    ~ Billy Wilder

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here