Iti construiesti o casa? Stii cati bani pierzi?

0

Daca doresti sa renovezi sau sa construiesti o casa, iti garantez ca esti in locul potrivit, la momentul potrivit.

Nu! Nu vreau sa-ti vand ceva.

Astazi, vom afla cum poti sa economisesti atunci cand trebuie sa faci o lucrare de constructii.

Cine sunt eu, ca sa ma crezi?

Se pare ca a sosit momentul destainuirilor.

Desi ma cunosti ca scriitor si blogger, de fapt, ziua sunt inginer. Iar evaluarile in constructii, nu au multe necunoscute pentru mine.

Cam tot ce s-a “inventat” in domeniu, deja mi-a trecut prin mana.

Mai in detaliu, atunci cand o firma/persoana fizica trebuie sa execute o lucrare de constructii… imi pune mie, frumusel, proiectul pe birou. Si imi cere sa ii spun care este costul total, minim sau maxim, al lucrarilor.

Evident ca, acest cost are multe variabile. Indiferent ca vorbim despre o lucrare in regie proprie, cu incredintare directa sau de o achizitie publica.

Si, pentru ca esti interesat sa faci economii, am hotarat sa-ti dezvalui descoperirea facuta, in timp ce-mi bateam capul cu un proiect personal.

Dupa cum stii, cea mai importanta variabila intr-o evaluare este costul resurselor folosite.

Orice firma de constructii la care apelezi, sau orice meserias pe care vrei sa-l angajezi direct, evalueaza lucrarile in functie de aceste cheltuieli directe. La care, va adauga indirecte si beneficiu.

Cheltuieli ce te vor “lovi rau” daca nu stii cum sa le “imblanzesti”.

Acesta este rolul meu.

S-o luam, deci, pas cu pas.

Sa presupunem ca avem cazul cel mai simplu, in care esti persoana fizica si ai o lucrare de facut.

Tu fiind beneficiarul.

Lucrare, pe care doresti s-o faci singur, eventual ajutat de rude si prieteni.

In acest caz, de beneficiu “am scapat”. Nu il introducem in calcul.

Indirectele insa, te afecteaza. Pentru ca… printre foarte multe altele, cheltuielile indirecte cuprind:
• cheltuielile cu convorbirile telefonice
• deplasările în ţară, cheltuielile de transport
• cheltuielile de cazare
• carburanţii

Pe scurt, indirectele de care eu si familia, ne vom lovi curand. Pentru ca… am hotarat sa ne mutam din apartamentul de la bloc. Pe pamant. Intr-o casa ce trebuie construita 🙂 .

Dar… sa revenim la costuri.

Utilajul il inchiriezi. Evident ca, poti face si improvizatii. Personal, prefer prima varianta.

Manopera o negociezi cu prietenii sau muncitorii pe care-i angajezi.

Si am ajuns in sfarsit la materiale si transport.

Oricat vei dori sa folosesti propria masina, tot va trebui sa inchiriezi un mijloc de transport pentru aprovizionarea unor materiale.

Cat despre materiale, poti spune ca te vei ocupa singur de gasirea celor mai bune oferte.

Nu te contrazic. Asa as face si eu.

Dar, iti voi impartasi ce am descoperit de curand. Dai de baut, dupa… ok?

In cateva cuvinte, un articol din site-ul Arena Constructiilor, intitulat “Stiti cati bani pierdeti?”. Prin el, am descoperit un concept unic in Romania.

O casa de comenzi online pentru materiale de constructii, care poate scurta drumul de la producator/importator/distribuitor la clientul final.

Adica eu.

Sau tu.

O sa spui ca ai mai auzit de asa ceva?

Si eu am avut aceeasi senzatie la inceput.

Dar, m-am inselat.

Pentru ca acest broker specializat in consultanta in achizitii, negociaza preturile in numele tau (persoana fizica, constructor, arhitect, revanzator sau firma) in functie de cantitate.
Este garantata o economie de 10-20% .

Sa mentionez cum am sarit in sus de bucurie?

Brusc a aparut oportunitatea de a cumpara dintr-un singur loc, fara sa alerg prin diverse depozite, fara sa pierd timpul facand comparatii de pret, fara sa-mi pese ca nu am de unde sa asigur transportul marfii pana in curtea mea.

Sa am un singur furnizor care sa-si asume toate aceste responsabilitati si care, sa-mi garanteze un risc zero la achizitie.

 

Preferi oare, sa te adresezi direct producatorului si sa iti achizitionezi direct de acolo materialele? Nu pot decat sa-ti urez succes. Si noroc. Crede-ma! Nici unul nu te va lua in seama in vederea negocierii. Vei fi tratat ca un client final, la un pret pe masura.

In plus, pierzi si o campanie ce se adreseaza atat persoanelor fizice cat si juridice. Pe scurt, acest retailer din online este singurul care isi premiaza clientii, daca filmeaza descarcarea materialelor comandate. Acestia primesc 100 lei la fiecare recenzie video trimisa (cash sau ca reducere la urmatoarea comanda).

Ei bine, se pare ca am gasit deja “locul” de unde pot achizitiona tot ceea ce imi este necesar, “incepand de la materiale pentru structura, echipamente electrice, tevi metalice, instalatii sanitare si termice, parchet, lambriuri, osb, acoperisuri si izolatii, pal melaminat si blaturi, feronerie si accesorii pentru mobilier precum si toata gama de finisaje”.

Am hotarat deja. Trimit necesarul de materiale de constructii si las profesionistii sa-si consume timpul gasind oferte si negociind preturi direct cu producatorii.

Pentru mine.

Tu ce alegi?

Note:
• Sursa imagini si documentare: Vindem-Ieftin.ro
• Articol scris pentru SuperBlog 2018, proba 4

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here