Obiceiuri de nuntă în Etiopia

1

Obiceiuri de nuntă în Etiopia

Festivitatea de nuntă începe cu partea mirelui care trimite bătrânii (Shimagle), la familia fetei pentru a cere o uniune între părți. Bătrânii discută o zestre și verifică dacă mirele și mireasa nu sunt rude, verificând pe cel puțin șapte generații. După ce zestrea este convenită și s-a stabilit că nu există nici o relație de rudenie între mireasă și mire, nunta este anunțată și familiile încep pregătirile pentru o ceremonie religioasă și o ceremonie Mels / Melsi (o ceremonie tradițională în a doua zi de nuntă).

În ziua nunții mirele și alaiul lui se pregătesc la casa mirelui dimineața devreme și se îndreaptă spre casa părinților miresei pentru a începe ceremoniile de nuntă. La casa părinților miresei, mireasa se pregătește și se așează așteptând sosirea mirelui. Când ajunge mirele, familia și prietenii miresei blochează intrarea în casă. Alaiul trebuie fie să cânte o serenadă, fie să mituiască pentru intrarea în casă, astfel încât mirele să poată lua mireasa cu el. În plus, unul din nuntași deține parfum pe care îl pulverizează peste tot în casa familiei miresei. După această ceremonie, mirele își recuperează mireasa și împreună cu tot alaiul merg la biserică / moschee pentru ceremonia religioasă.

După ceremonia religioasă, nunta se mută într-un parc sau o grădină, unde masa de prânz este servită oaspeților. La intrare, în funcție de grupul etnic al familiei, se desfășoară mai multe dansuri tradiționale.

Pentru a închide ceremonia de nuntă, bătrânii se așează la ieșirea de la locul de desfășurare a nunții și mireasa și mirele împreună sărută genunchii bătrânilor. Acesta este, de obicei, finalul primei zile a unei nunții tipice din Etiopia.

Ceremoniei Mels / Melsi este dependentă de moștenirea etnică a familiei, dar este de obicei mai mică decât prima ceremonie și se petrece cu prietenii și familia apropiată care continuă să sărbătorească noul cuplu.

Melsi începe de obicei dimineața devreme pentru fetele de la nuntă, pentru că fiecare fată se implică de obicei într-un ritual de înfrumusețare prin împletirea părului și decorare cu henna.

Îmbrăcămintea diferă de cea purtată la nuntă, schimbările în decorul nunții și adăugările de jocuri și cântece de nuntă tradiționale fac ca Melsi să fie atât de specială și unică.

În aliniere cu tradițiile Melsi, femeile de la nuntă întâmpină mirele și mireasa cu diverse sortimente de sticle de Mes (vin), Kitcha (pâine plată de casă), Corn, Mesob (coșuri de mână) și multe altele. Acestea sunt considerate a fi daruri pentru mire și mireasă în ziua nunții lor. Deoarece nunțile sunt în mod obișnuit sărbătorite în comunitate, toate femeile din sat și localitățile învecinate vor aduce un cadou și vor cânta și vor dansa cu acest dar pentru a arăta ceea ce au adus.

 

shanti spirit simbol 2 Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here