Perna îți poate afecta sănătatea?

0

Te trezești în fiecare dimineață cu sentimentul ciudat de a nu fi odihnit? Vinovatul se poate ascunde … sub cap. Perna nu doar susține, ci și garantează calitatea somnului, iar alegerea pernei cere ceva mai mult decât urmarea unui simplu impuls.

În primul rând trebuie să decidem ce vrem- o pernă de relaxare sau o pernă pentru dormit. Pentru că totuși, pernele ne susțin în mod diferit, în funcție de faptul dacă dorești să dormi timp de opt ore sau să te relaxezi citind.

Pentru dormit, optați pentru forma dreptunghiulară, capabilă să susțină capul și să îl mențină la aceeași înălțime cu coloana vertebrală. Pentru a te umple cu atitudine zen, alege forma pătrată, menține capul, dar și partea superioară a trupului, rămâne flexibilă și plăcută și evită să alunece în spate.

În afară de a fi confortabilă, ar trebui să faciliteze o bună poziție a gâtului, aliniat cu coloana, fără a genera tensiune, pentru a evita dureri de cap, gât, umeri sau brațe.

O alegere proastă poate agrava anumite probleme de sănătate, cum ar fi apneea obstructivă în somn, durerea cronică a gâtului sau imobilitatea umărului.

În plus, dacă perna pe care dormi este veche, aceasta poate conține celule moarte ale pielii, mucegai sau ciuperci. Este recomandat ca perna de pene să fie schimbă o dată la 3-5 ani, iar perna cu umplutură de poliester o dată pe an. Perna se va folosi doar îmbrăcată, fața de pernă se va schimba de două ori pe săptămână.

În alegerea pernei, cel mai important este să ții cont de poziția adoptată în timpul somnului:

  • Dacă dormi pe burtă- ar fi mai bine să nu folosești pernă! Vertebrele vor rămâne aliniate și nu vei avea mușchii de înghițire tensionați. Dacă nu se poate fără pernă, ea ar trebui să fie moale (din puf) și mai degrabă plată (5-6 cm grosime).
  • Dacă dormi pe spate- perna trebuie să fie fermă pentru a asigura o bună susținere a gâtului, dar nu trebuie să-ți îndoaie gâtul spre bărbie sau înapoi. Atenție la exces, cu toate acestea o pernă prea tare poate provoca migrene. Dacă suferi de probleme de flexibilitate a gâtului, poți alege o pernă cu “memorie” care se potrivește formei capului, dar rămânând compactă. Atenție, materialele sintetice produc transpirație, în timp ce penele, material natural, oferă același confort.
  • Dacă dormi pe o parte- perna trebuie să fie mai înaltă și flexibilă. Ea trebuie să „umple” golul dintre gât și umăr pentru că, cel mai important lucru – capul, gâtul și coloana să fie aliniate.

Nu uita: Un somn bun este premisa unei zile plină de acțiune!

Ești un leneș asumat? Avem și pentru tine o noutate:

 Perna pentru dormit la birou!

comand-o AICI


shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here