Remedii populare cu flori de mușețel

0

Ceaiul de mușețel este atât de cunoscut, încât te-ai putea gândi că nu mai poți afla nimic nou. S-a vorbit întotdeauna despre beneficiile pe care ceaiul de mușețel le are pentru sănătate, dar azi venim cu câteva remedii populare, unele mai puțin cunoscute:

  • După fiecare masă și pentru a facilita digestia, se recomandă să se bea o ceașcă de ceai a cărui preparare constă din 10 grame de flori de mușețel la o jumătate de litru de apă.

  • Pentru dezinflamarea și dezinfectarea rănilor produse de acnee, se aplică ceaiul sub formă de compresă sau se fac inhalații cu aburi.

  • Pentru a combate anxietatea și durerea de cap, mușețelul se poate adăuga în vin. Pentru a face acest lucru, este necesar un litru de vin alb sec și 50 de grame de flori de mușețel. Se lasă la macerat timp de 10 zile. Un pahar mic înainte de culcare ajută la combaterea insomniei.

  • Pentru crampe menstruale, este recomandat să se bea o ceașcă de ceai de mușețel preparat cu 10 grame de flori la un litru de apă și, în același timp, se pot aplica cataplasme ale aceleiași plante pe abdomen.

  • Pentru durerile reumatismale, este excelentă aplicarea uleiului de mușețel pe articulațiile dureroase, prin masare ușoară. Pentru aceasta, preparați o macerare în 1/2 litru de ulei de măsline extra virgin a 100 de grame de flori. Se agită de cinci ori pe zi timp de șase zile. În a șasea zi, vasul este lăsat neatins timp de 24 de ore, pentru a se separa uleiul de flori.

Mușețelul nu are contraindicații, dar să ne reamintim că preparearea corectă a ceaiului este doar prin infuzare.

În același domeniu de interes, o adevărată enciclopedie a tratamentelor naturiste, îți este propusă de Dr. J. L. Berdonces, doctor în medicină şi un medic naturist recunoscut pe plan internaţional. Membru fondator al Asociaţiei Spaniole a Medicilor Naturişti şi al Societăţii Spaniole de Fitoterapie. Manual de medicină naturistă conţine o culegere exhaustivă a tuturor acestor terapii naturale, numeroase tehnici, reţete şi sfaturi practice menite să familiarizeze cu medicina naturistă toţi cititorii interesaţi de menţinerea propriei sănătăţi în armonie şi echilibru.

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here