Să-i spui că l-ai înșelat?

0

De multe ori o persoană dorește să îi spună partenerului că a fost necredincios, fiind plină de vinovăție și anxietate, deoarece abilitatea necesară pentru a duce o viață dublă poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut. Vorbind despre asta, se poate termina cu lipsa de onestitate, secrete și minciuni. Nu există nici o modalitate “mai bună” de a-i spune partenerului că l-ai înșelat, deoarece potențial distrugi încrederea necesară pentru a promova o conexiune emoțională reciprocă.

A fi sincer (ă) cu privire la infidelitate nu va salva pe nimeni de la a avea o inimă zdrobită. Durerea va fi prezentă. Dar asta stabilește o cale mai clară de recuperare, împreună sau separat.

Cel mai important pas, înainte de a vorbi, este să înțelegi ce te motivează să faci acest pas. Te simți vinovat (ă) și vrei doar să te eliberezi? Crezi că ai făcut o greșeală sau că ai fost într-o situație complicată? Vrei să te ierte? Vrei să continui cu el sau cu ea? Sau crezi că aceasta este o modalitate de a verifica și de a-ți mărturisi sentimentele pentru a pune capăt relației? Este posibil să nu poți evalua reacția celuilalt, dar trebuie să cunoaști propria intenție când te hotărăști că e timpul să vorbești.

De asemenea, trebuie să ai gata răspunsuri la o mare varietate de întrebări. Și “nu știu” nu este niciodată un răspuns bun.

Alege un moment fără presiune, dar nu pregăti nimic special, cum ar fi masă specială; asigură-te că mediul este la fel de obișnuit cât de mult posibil. Stai pe canapea împreună cu partenerul și spune-i calm că trebuie să vorbiți. Fii direct (ă) și spune-i că l- ai înșelat (o). Dacă simți că emoția te copleșește – ceea ce este foarte posibil – arată aceste emoții.

Lasă-ți partenerul să reacționeze și fii pregăt să primească vestea țipând și plângând.  Te poate lăsa singur (ă) în cameră, te poate trimite în iad sau poate să rămână în tăcere, nedumerit (ă).

Spune-i că îți pare rău. Înșelând pe cineva într-o relație poate aduce stres ambilor parteneri: dacă a existat un angajament serios, gravitatea situației tinde să fie mai dificil de rezolvat. Dar nu înseamnă că este imposibil să o depășim. Primul pas este să rezolvi lucrurile cu persoana pe care ai înșelat-o și să-i spui ce simți cu adevărat. Sincer, în acest caz, este datoria ta să faci acest lucru. Răspunde-i la tot ce vrea să știe.

Lasă-i spațiul de care are nevoie. Ar fi prea mult să-i ceri să te ierte imediat. Lasă situația să se așeze și să se proceseze. Dacă acea persoană, la fel ca tine, crede că relația merită, atunci te va ierta. Dacă nu, există totuși posibilitatea ca în timp să apară o îmbunătățire.

I-ai rănit sentimentele. Și ar putea avea nevoie de timp și de spațiu pentru a se vindeca. Nu presa. Lasă acea persoană să vină la tine când este pregătită pentru o confruntare.

Pregătește-te pentru emoții. Înțelege circumstanțele în care sunteți și înțelege că relația poate fi reparată dacă lucrați împreună. Ascultă ce are de spus, dar, de asemenea, spune ce ai în mintea ta.

Fiți prieteni. Trebuie să știi că nu este necesar să vă întoarceți la modul în care au fost lucrurile înainte. Începeți din nou o nouă relație. Dacă el / ea este dispus să uite trecutul, atunci se poate depăși orice. Recunoaște-ți greșelile, dar nu considera că e suficient că ai recunoscut. Deși este mai ușor de zis decât de făcut, sincer, acest lucru vă va ajuta pe termen lung.

Partenerul poate reacționa violent. Are dreptul să se supere pentru orice crede. Indiferent de rezultat, vina este a ta. Dar dacă partenerul tău reacționează violent, retrage-te și nu uita niciodată daunele pe care tu le-ai cauzat.

La final, o recomandare de carte pe acest subiect:

Dansul relațiilor – Cum să vorbim când ne simțim furioși, răniți, speriați, frustrați, jigniți, înșelați sau disperați de Harriet Lerner

«Dragostea piere pentru că noi nu ştim cum să-i reîmbogăţim sursa. Dragostea moare bolnavă şi rănită; ea dispare din cauza uzurii, a şovăielii, a murdăriei şi trădărilor.»

~ Anais Nin

shanti spirit simbol 2

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here