Sfaturi pentru a învinge poftele

0

Dorind o dietă sănătoasă, fie din motive de estetică, fie din motive de sănătate, înseamnă că voința nu trebuie să cedeze tentației poftelor care, fără îndoială, sabotează orice încercare de a urma planul tău alimentar. Pentru a depăși aceste tentații, facem următoarele recomandări:

  • Bea apă de fiecare dată când ai o poftă, bea una sau două pahare de apă. Acest lucru va face să te simți plin. Dacă apa nu este suficientă, mănâncă 6 nuci, 12 migdale sau 20 de arahide.
  • Îndepărtează produsele pe care nu ar trebui să le consumi din frigider, astfel vor fi mai ușor de evitat.
  • Înainte de a merge la frigider pentru a cauta ceva de poftă, mergi și aleargă sau să te plimbi, să sări, să mergi în sus și în jos pe scările clădirii sau să faci un alt fel de exercițiu.
  • Relaxează–te! Stresul și tensiunile pot submina voința și te vor face să cazi în ispită. Învață să îți controlezi nervii, optează pentru tehnici precum meditația, relaxarea, respirația sau vizualizarea.
  • Oboseala te face, de asemenea, să dorești să mănânci mai mult. Încearcă să dormi bine noaptea și, dacă se poate, peste zi, un pui de somn scurt pentru a-ți recupera energia.

Cel mai important lucru nu este să nu mai mănânci tot ce îți place sau să îți reprimi orice capriciu, ci să înveți să distingi care sunt cele mai sănătoase alimente.

Nu anihila plăcerea! Odată sau de două ori pe lună, permite-ți să mănânci ceea ce îți place atât de mult, dar încearcă să reduci cantitatea. Și felicită-te că ai reușit!

În sprijinul tău vine și dr.Mihaela Bilic cu cartea Sănătatea are gust- Ghid pentru slăbit în care vă invită să reconsiderați atitudinea în raport cu mâncarea și să vă gândiți, măcar pentru o clipă, la ce i-ar face bine corpului vostru, de ce anume are el nevoie cu adevărat. Înlocuiți cantitatea cu calitatea și învățați să mâncați cu simțurile, nu cu mintea. 

Cartea o găsiți AICI

shanti spirit simbol 2

Dacă dorești să primești toate articolele și traducerile noastre, direct în inbox-ul tău, fără să te mai străduiești să le cauți… te invităm să te ABONEZI la noutăți.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here