Ce alegi sa fii… Inginer sau Scriitor?

0

Ce alegi sa fii… Inginer sau Scriitor?

ce alegi sa fiiCe alegi sa fii

 

“O alegere este întrebarea la care credem că avem deja cel puţin un răspuns cu privire la consecinţe, sau altfel spus, la nivelul de fericire presupus a fi obţinut.- Eugen Antal”

Viata noastra este o intreaga poveste tesuta dintr-o multitudine de alegeri. Alegeri bune sau mai putin bune, alegeri de care ne simtim responsabili sau nu. Alegeri pe care pana la urma realizam ca le-am facut pentru ca asa a trebuit sa fie. Ramane perfect valabila fraza “Nimic nu este intamplator” – chiar daca este vazuta deseori ca un cliseu.

Cum am ales sa fiu inginer?

Este o fila de istorie parte a unui hazard.

Vroiam sa devin profesor de matematica, sa dau universitatea din Brasov, pentru ca asa auzisem,  ca viata de student acolo este super. In plus era la munte iar eu iubesc muntele.

In acea perioada aceasta profesie era vazuta in prisma unui viitor “stralucit” petrecut la “cucuietii din deal”, asa ca nefiind hotarata, am luat forumul, brosura in care erau listate toate facultatile, am deschis-o la intamplare la facultatea de mecanica utilaj tehnologic si acolo m-am si inscris, la Bucuresti.

A fost cu brio, la admitere reusind sa fiu prima pe lista, sef de an apoi. Din nefericire nu mi-a placut profilul, insa ca orice lucru inceput trebuia sa il finalizez, si am reusit aproape la fel de bine, aprope asa cum l-am si inceput. Aici am trait o viata de student frumoasa, cu multe amintiri pe care intr-o zi le voi asterne pe hartie.

Profesia de inginer imi aduce in prezent satisfacerea nevoilor materiale si voi continua sa profesez.

Scrisul este insa acel ceva care  imi aduce fericire si care a determinat alegerea de a fi scriitor incepand din acest an. Pana acum am tot scris  dar a fost ca o joaca: eseuri, scenarii, povestiri science-fiction.

Scrisul este un hobby care in timp, evoluand poate va ajunge profesia mea si atunci va fi si singura, dar pana atunci este doar o pasiune. Imi doresc ca sa si public si sa transmit si celorlati oameni din emotiile, trairile mele interioare pentru ca sunt o particica a acestui intreg care prin ceea ce va face va participa la unirea lui, intr-o singura simtire,  un singur gand, o singura dragoste, un singur suflet.

A fi inginer nu a fost insa intamplator. Pana la urma scriitorii sunt tot niste ingineri, asa cum zicea Iurie Olesa: “Scriitorii sunt inginerii sufletelor omeneşti.”

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here