Ce inseamna sa fi femeie de succes?

1

“Ce inseamna sa fi femeie de succes? In Romania femeile care scriu au vreo sansa ca sa fie citite, apreciate, auzite atat in tara cat si in strainatate? In general barbatii au intaietate in aceasta bransa, chiar daca s-au vazut talente feminine incontestabile. Raman in umbra. Stralucesc un pic si apoi dispar.”

Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu neconventional cu scriitoarea M.C.Simon – partea a 10-a

 shanti spirit simbol 2

Intrebarea ta imi aminteste de ultima carte la care am lucrat si care este programata sa fie publicata in aceasta luna.

Titlul ei este: “How to Reach Your Writing Goals Like a Pro”.

Este un ghid de tip “pas cu pas” folositor oricui doreste sa devina autor de carte, in conditiile in care porneste de la zero.

Unul din capitole vorbeste exact despre… succes; mai exact definirea subiectiva a ceea ce reprezinta succesul.

how-to-reach-your-writing-goals-like-a-pro-banner

Imi este oarecum greu sa dau definitia succesului in contextul intrebarii.

Ceea ce pentru mine reprezinta succesul, poate pentru altcineva nici nu merita sa fie mentionat; vice-versa este deasemeni valabila.

Este un proces interior prin care fiecare dintre noi ar trebui sa trecem, la modul constient, ca sa extragem si sa aducem la suprafata definitia succesului, in concordanta cu perceptia personala.

Ca atare, eu nu pot spune exact ce inseamna sa fii o femeie de succes, dar pot spune ce inseamna pentru mine succesul.

Ei bine… atata timp cat ma trezesc dimineata cu zambetul pe buze, parcurg ziua avand acelasi zambet sau variatiile lui, iar seara inca am motive sa zambesc… eu consider ca succesul m-a imbratisat cu desavarsire.

Acum… sa nu credeti ca sunt oarecum “dusa cu pluta” (ma rog… nu mai mult ca majoritatea fiintelor ce convietuiesc pe aceasta planeta in trupuri umane) pentru ca am un vesnic zambet pe chip.

Evident ca am si eu momentele mele de seriozitate sau stres, dar… una peste alta, nu ma pot plange de absolut nimic.

Viata a fost foarte buna cu mine si sunt unul din acele exemplare care reusesc sa vada partea buna a oricarui eveniment, prevazut sau neprevazut.

author-mcsimon

Nu intru acum in detalii, pentru ca am putea sa discutam cativa ani incontinu pe marginea acestui subiect si tot sa mai avem ceva de adaugat, chiar si dupa aceea.

Mergand mai departe pe firul intrebarii tale, banuiesc ca raspunsul meu de astazi poate fi catalogat la capitolul “negatii” sau “nehotarari”.

Dar zau ca nu stiu daca in tara noastra femeile nu au sansa de a fi apreciate.

Cunosc personal si am auzit totodata despre multiple cazuri in care femeile sunt extraordinar de apreciate; atat in tara noastra cat si peste hotare.

Banuiesc ca este oarecum o chestiune de perceptie personala.

Mai mult, inclin sa cred ca aprecierea este ceva ce fiecare dintre noi putem construi si atrage.

Evident ceea ce spun, este o parere strict personala si nu am pretentia de a aduce pe tapet unicul adevar, universal valabil.

Dar sunt ferm convinsa ca atata timp cat femeia se apreciaza si-si cunoaste si recunoaste propria valoare, toti cei din jurul ei o vor aprecia cel putin la fel de mult cat se apreciaza singura… si probabil chiar la un nivel mult superior.

Oamenii de obicei sunt dotati cu talente incontestabile.

Femeile nu constituie vreo categorie aparte fata de aceasta afirmatie.

femeie de succes

Parerea mea… repet, absolut personala, bazata pe propria perceptie a realitatii… este ca o femeie, respectiv scriitoare, care atinge un anumit punct de “glorie”, poate dispare de pe firmament doar daca… ea a ales acest lucru.

Cred cu toata taria ca, daca scrii din inima, cu toata inima si adresandu-te inimilor cititorilor, daca esti perseverenta si stii sigur ce-ti doresti… nimeni si nimic nu te poate face sa stralucesti putin si apoi sa dispari.

Daca acest lucru se intampla, inseamna ca la nivel interior, chiar tu ti-ai dorit acel lucru.

Pentru ca poate… acea stralucire nu era ceea ce, in adancul inimii, iti doreai cu adevarat.

shanti spirit simbol 2Intrebarea face parte din interviul realizat si postat in premiera de Elika Baran, in rubrica Interviuri Necoventionale.
Interviu neconventional cu scriitoarea M.C.Simon – partea a 10-a

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

 

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here