Nu exista niciun motiv – Cugetarea Zilei

0

Nu exista niciun motiv pentru care să nu-ti urmezi inima. Timpul tau este limitat, asa ca nu il pierde traind viata altcuiva. Nu lasa zgomotul opiniilor altora sa iti inabuse vocea interioară. – Steve Jobs

Cugetarea-Zilei-08-04-2018

 

O carte pe Zi
Steve Jobs. Biografia autorizată
de
Walter Isaacson

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Pornind de la o serie de peste 40 de interviuri cu Steve Jobs, derulate de-a lungul a peste doi ani – precum şi pe intervievarea a peste o sută de persoane apropiate lui Jobs, familie, prieteni, adversari, competitori sau colegi – Walter Isaacson a reuşit să creioneze portretul vieţii trepidante şi a personalităţii de o intensitate mistuitoare a unui antreprenor creativ, care, prin pasiunea sa pentru perfecţiune şi prin hotărârea încrâncenată, a revoluţionat şase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animaţie, muzica, telefoanele, tabletele computerizate şi conţinutul digital.

Într-un moment în care Statele Unite caută modalităţi de a-şi susţine întâietatea în domeniul inovaţiei, în care societăţile din întreaga lume încearcă să construiască economii creative, adecvate epocii digitale, Jobs reprezintă emblema absolută a inventivităţii, imaginaţiei şi inovaţiei neabătute. Steve Jobs ştia că cea mai bună cale de a crea valoare în secolul XXI rezidă în conectarea creativităţii cu tehnologia, aşa că a construit o companie în cadrul căreia salturile imaginaţiei s-au îmbinat cu remarcabile reuşite din domeniul ingineriei. El şi colegii săi de la Apple au fost capabili să gândească diferit: nu au contribuit doar la dezvoltarea unor produse superioare din punct de vedere tehnologic, ci au creat dispozitive complet noi şi servicii despre care consumatorii nici măcar nu ştiau că au nevoie.

Nu a fost un şef sau un om exemplar, nici un model demn de urmat. Mânat de demoni, era capabil să provoace furia şi disperarea celor din jur. Însă personalitatea, pasiunile şi produsele sale se întrepătrundeau, la fel ca şi componentele hardware şi software ale companiei Apple, alcătuind un sistem integrat. Aşadar, povestea sa este una instructivă şi totodată plină de poveţe, conţinând lecţii despre inovaţie, caracter, leadership şi valori.

Despre autor:

Walter Isaacson este profesor de istorie la Universitatea Tulane. A fost CEO al Institutului Aspen, președinte al CNN și editor al revistei Time.

Este autorul volumelor Steve Jobs (Publica, 2011), Inovatorii (Publica, 2015), Einstein: His Life and Universe, Benjamin Franklin: An American Life și Kissinger: A Biography.

Este, de asemenea, coautor al cărții The Wise Men: Six Friends and the World They Made.

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here