Patrimoniul cutanat este o moștenire care vine de la părinții noștri, chiar și de la bunicii noștri și trebuie întreținut zilnic. Mulți factori externi atacă pielea și accelerează îmbătrânirea ei naturală. Pentru a lupta mai bine, este necesar să îi cunoaștem și să îi înțelegem:

  1. Expunerea excesivă la razele ultraviolete generează pete pe piele, reduce hidratarea și favorizează dezvoltarea cancerului. În plus, tanorexia (obsesia de a fi bronzat)este una dintre principalele cauze ale îmbrătrânirii premature a pielii.
  2. Fumatul. Ridurile se înmulțesc la femeile care fumează, în timp ce pentru bărbați înseamnă dublu risc. Fumatul afectează circulația sângelui și reduce oxigenarea țesuturilor.
  3. Alcoolul. Mai ales distilatul (whisky, gin sau vodcă) produce o îmbătrânire prematură, generează opacitate și o culoare palidă a pielii și are un impact asupra circulației sângelui.
  4. Alimentație necorespunzătoare. Lipsa vitaminelor și a nutrienților, precum și excesul de grăsimi saturate și calorii generează o modificare a metabolismului lipidic, care generează acnee, dermatită seboreică și psoriazis.
  5. Stresul. Favorizează dezvoltarea ridurilor, iar impactul asupra calității somnului cauzează apariția de cearcăne întunecate, acnee și face pielea mai vulnerabilă la mediul înconjurător. În plus, poate complica bolile de piele, cum ar fi dermatita și psoriazisul.
  6. Îmbătrânirea hormonilor. După menopauză se pierde până la 30% din colagen, astfel încât pielea își pierde fermitatea, iar aspectul ridurilor se adâncește.
  7. Poluarea. Praful și impuritățile care se află în aer acoperă porii, ceea ce favorizează apariția acneei.
  8. Aerul condiționat. Deshidratează pielea, lăsând-o vulnerabilă, subțire și uscată.
  9. Modificări în greutate. Creșterea sau scăderea bruscă de kilograme dăunează elasticității pielii, motiv pentru care apar vergeturile.
  10. Constipația. Modificările din sistemul digestiv produc o acumulare de toxine, care de elimină prin piele. Nu ezitați să consumați zilnic cu cel puțin doi litri de apă și introduceți cât mai multe fibre în alimentație.

Pentru a avea o piele radiantă și fără impurități și pentru a preveni îmbătrânirea ei prematură, protejați-vă împotriva acestor dușmani prin aplicarea de filtre solare, agenți de curățare adecvați și o alimentație sănătoasă. Și nu uitați, adăugați cât mai multă mișcare!
shanti spirit simbol 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here