Cum lucrează un Mare Maestru şi cum putem să ne asemănăm lui

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

Conferinţa din 16.07.1983

A

Lectura meditaţiei zilei

Un Maestru posedă mijloace foarte puternice ca să salveze o fiinţă din capcana spiritelor rele, dar trebuie să simtă că acest lucru este folositor, că merită osteneala, iar atunci când Cerul îl împinge să o facă, el va întâlni persoana respectivă. Dar, el nu o va întâlni în planul fizic, el se va dedubla, se va apropia de ea în timpul somnului acesteia. Maestrul declară război spiritelor rele, ordonându-le să părăsească persoana respectivă care, la trezire, se va simţi transformată. Iar persoana noastră îşi va face inventarul faptelor, se va ruşina de ceea ce a făcut rău şi se va hotărî să acţioneze complet altfel.

Iată o pagină extrem de interesantă, o pagină care ne explică că, un adevărat Maestru are puteri, că poate ajuta cu adevărat oamenii. Da, există o diferenţă între un adevărat Maestru şi un şarlatan, unul care vrea să adune bani, care vrea să se îmbogăţească pe socoteala naivilor, urlând în gura mare că poate vindeca lumea întreagă, fără să gândească dinainte cum o va face, şi de ce.
În vreme ce, un adevărat Maestru nu poate vindeca întreaga lume ! Iată un adevăr pe care creştinii nu îl apreciază: ei gândesc că Iisus a vindecat toate bolile. Nu, este o greşeală, el a vindecat numai câţiva bolnavi, da, anumiţi bolnavi, pe mulţi alţii nu a putut să-i vindece, da, eu ştiu aceste lucruri şi le afirm cu toată convingerea ! De ce ? Fiindcă, foarte mulţi au încălcat legile: n-au avut nici ştiinţa, nici voinţa, nici suflet, trăind asemenea animalelor, încălcând legile. Dar în univers există o dreptate, în nici un caz omenească; să nu mai vorbim despre aşa-zisa dreptate omenească căci ea comite atâtea greşeli !
Da, există o dreptate, o justiţie absolută şi implacabilă în univers care ne comandă, în vreme ce justiţia omenească ne ridică în slăvi, fiindcă suntem celebrităţi ! Lumea invizibilă nu apreciază pe oricine, ea crede că o anumită persoană trebuie să se corecteze mai întâi, să-şi repare greşelile, să se purifice şi să plătească prin suferinţe; în vreme ce, alţii care nu cunosc aceste lucruri, fac după capul lor, încalcă legile, se îmbolnăvesc în cele din urmă, încercând să-i vindece pe alţii ! De aceea, trebuie să cerem, fără încetare, ca să putem primi, să putem ştii şi înţelege, să putem duce o viaţă divină, împlinindu-ne pe toate planurile ! Dar, noi preferăm să vindecăm tot, căci este greu să ştim ce trebuie şi ce nu trebuie vindecat ! Iată situaţia ! În vreme ce, Marii Maeştri cunosc multe lucruri, ei încearcă să se pună în slujba altora, şi nu să distrugă anumite planuri şi proiecte care sunt schiţate în Înaltul Cerului. Ei, îi ajută pe oameni, explicându-le cum să lucreze, cum să gândească, cum să acţioneze, ca să se vindece, în loc să îi vindece. Da, căci ajutorul vine din faptul că vei putea să te vindeci singur ! Dacă vor primi ordinul să acţioneze, ei vor acţiona şi chiar vindeca, dar foarte mulţi Mari Maeştri nu vindecă deloc, căci nu aceasta este adevărata lor misiune, adevărata lor vocaţie; există multe alte persoane care o pot face, unele sunt chiar clarvăzatoare, explică şi orientează anumite persoane, dar misiunile Marilor Maeştri sunt complet altele ! Da, nici să vindece, nici să facă minuni, nici să primească mulţimi de oameni ca să le explice tot felul de lucruri, despre copii ilegitimi ai soţului sau despre amantele lui ! Pericolul constă şi în mulţimea de persoane care-i vizitează (pe Marii Maeştrii) şi-i otrăvesc, luându-le fără milă şi ultimul strop de energie, reuşind, uneori, chiar să-i omoare sau să le scurteze viaţa. Mulţimea nu are pic de milă, ea doreşte, cere, sufocă totul fără să-i pese că persoana respectivă este obosită, sau bolnavă. Da, este adevărat, mie mi s-a întâmplat, de multe ori, acest lucru, să ţin trei conferinţe într-o zi, să primesc o mulţime de oameni, iar seara, când doresc să mă odihnesc, alţii insistă să-i primesc. Orice le-aş spune, că doresc să mă reîncarc, că sunt epuizat, nu-i pot convinge să renunţe, ei tot vor să fie ascultaţi. Ceea ce dovedeşte că nu le pasă deloc de mine, primează interesul lor, poveştile lor. Tot ce vă pot spune este că sunt mulţi care nu prea evoluează, sunt prea acaparatori, egoişti. Există clarvăzători care nu vor arăta niciodată acest lucru (că sunt epuizaţi), pentru că vor fi omorâţi de mulţimea din întreaga lume care va veni şi-i va sufoca. Aşa s-a întâmplat şi cu Vanga. Este trist ceea ce ea mi-a spus: “Voi înnebuni !”. Poate că ea va înnebuni din cauza mulţimii care va veni spre ea. Ar fi trist să se întâmple aşa, dar ea singură a prezis acest lucru.
Să revenim la Maeştrii spirituali ! Da, este adevărat că ei se pot dedubla. Toţi oamenii reuşesc acest lucru, dar nu sunt conştienţi pentru că se întâmplă noaptea. Ei ies din corpul lor şi călătoresc, dar nu pot conştientiza acest lucru pentru că nu au reuşit să-şi dezvolte conştiinţa în acest sens. Numai cei limitaţi, care se rotesc în jurul corpului lor, nu reuşesc să călătorească, să vadă, să evolueze lângă un Mare Maestru, iar apoi să revină, având înregistrată în creier această călătorie.
V-am povestit că în Bulgaria am fost directorul unui liceu, într-un sat, lângă Sofia, unde aveam mulţi profesori în subordine, dar eu ţineam conferinţele în faţa ţăranilor, cu multe ilustraţii şi exemple, iar aceştia erau fermecaţi, uimiţi, şi la sfârşit îmi aduceau cadouri: fructe, obiecte. Odată a venit la mine un ţăran care mi-a povestit ceva foarte interesant. El mi-a spus: “Profesore vreau să vă spun ceva ce mi s-a întâmplat când eram soldat, în timpul războiului. Am fost rănit şi am pierdut mult sânge, am leşinat, şi am fost dus într-un spital. Mulţi doctori s-au aplecat deasupra mea, iar eu ieşisem din corp şi mă uitam la ei de sus de pe plafon şi-i auzeam spunând că totul este pierdut pentru mine. Apoi, am ieşit afară, prin tavan şi am văzut o mulţime de soldaţi îndreptându-se într-o direcţie, i-am depăşit şi am ajuns într-un loc cu multe culori, muzică şi cântec, unde a fost minunat. Mulţi intrau în acel loc, dar mie mi-au interzis, zicându-mi: “Nu, tu trebuie să te însori, să suferi, şi apoi vom vedea”. Săracul de el, ce putea face ? S-a întors, iar doctorii s-au bucurat văzându-l viu. După ce mi-a povestit toate acestea m-a rugat să-i explic ce s-a întâmplat atunci. Bineînţeles, i-am spus despre posibilitatea fiinţei umane, despre puterea ei de a se dedubla…
Fiinţa umană nu este reprezentată de corpul său aşa cum se crede, deocamda-tă, în întreaga lume. Nu eu am inventat aceste lucruri, dar vi le explic, aşa cum am făcut-o într-o zi cu o soră care mi-a relatat cum a reuşit să se dedubleze în momentul în care a născut. Vă spun aceste lucruri pentru că oricând vi se poate întâmpla ceva asemănător, şi nu vreau să vă speriaţi. Trebuie să ştiţi că fiinţa umană este altceva decât corpul fizic, învelişul sau maşina, cum îmi place să-l mai numesc uneori. Şoferul nu se confundă cu maşina !
Marii Maeştri se pot dedubla, şi în acele momente se pot duce să ajute sute şi mii de fiinţe care au nevoie de acel ajutor. Totul se întâmplă în timpul nopţii, pentru că atunci ei se pot deplasa cu mare viteză şi pot vedea multe persoane, şi uneori nici nu-şi dau seama de lucrarea făcută. Multe persoane vin să le spună: “M-aţi ajutat să găsesc un obiect rătăcit sau m-aţi vindecat de boala care sufeream !”. Deseori, Maeştrii nu-şi amintesc de ceea ce au făcut în timpul nopţii, dar există şi situaţii când îşi amintesc.
Voi nici nu ştiţi, măcar, ce este un Maestru spiritual. Am scris despre acest lucru într-o carte, carte care a fost tradusă în engleză, şi citind-o am aflat o grămadă de lucruri. Am citit cartea în Norvegia. Acum vă voi spune ce este un Maestru spiritual: el este un om ca voi toţi, făcut din carne şi oase, iar prin vene îi curge un lichid roşu ca şi sângele vostru, are organe şi celule, ca şi voi, deci nu este nici o diferenţă. Şi totuşi există o diferenţă. El acţionează diferit, înţelege şi vede lucrurile diferit faţă de voi, în rest este ca şi voi, suferă şi se bucură la fel ca voi, mănâncă, bea şi poate procreea ca toţi ceilalţi.
Şi cum gândesc oamenii ? Ei cred că Maeştrii nu mănâncă, nu respiră, nu dorm, sunt nemuritori, fac miracole, pot crea orice. Toate acestea le-am citit într-o carte scrisă de Spalding despre Maeştrii Extremului Orient. Totul este fals ! Acest scriitor nu şi-a părăsit niciodată ţara – m-am interesat -, nu a vizitat Tibetul, dar a citit foarte mult iar acum scrie şi toţi aceia care-l citesc sunt fermecaţi. Dar cine este el, ca toţi Maeştrii lumii să i se destăinuie, chiar şi Iisus? Marii Maeştri nu sunt proşti. Eu pot oricând să-l contrazic în ceea ce a scris. Acum citesc “Pământ găunos” şi pot spune că sunt amestecate lucruri adevărate cu multe falsuri. Dar sunt mulţi cei care cred tot ceea ce se scrie, pentru că este vorba despre Ştiinţa Iniţiatică. Este un amalgam în capul oamenilor, ei citesc multe lucruri, cred orice, chiar şi despre farfuriile zburătoare; oamenii spun că acestea ar veni de undeva din centrul pământului.
Am primit o grămadă de articole scrise de către savanţii astronomi, despre existenţa unui soare negru. Dar să lăsăm aceste lucruri şi să revenim la Maestrul spiritual. El este o persoană care a lucrat mult în reîncarnările precedente. Maestru înseamnă să te stăpâneşti, să te controlezi, să învingi întotdeauna. Credeţi că ei înşeală omenirea ? Ei bine, (Maestrul glumind ironic) şi eu am făcut-o până ieri, dar de astăzi, mă schimb… Am ascuns faptul că am colindat barurile de noapte, am furat, am violat, am jucat în cazinouri, am avut toate aceste slăbiciuni, ei da, am înşelat lumea, dar cum mi-am revenit ieri – nu ştiu de ce tocmai ieri – există speranţa să devin un Maestru ! Există această speranţă. Nu este, însă, uşor, credeţi-mă. Sunt necesare multe reîncarnări.
Mulţi tineri, de douăzeci de ani, îmi scriu despre greşelile lor pe care nu vor să le repete, pentru ca orgoliul lor să nu fie satisfăcut şi mulţumit, încheind întotdeauna aşa: “Vreau să fiu un Maestru ca şi dumneavoastră !”. Cum reacţioneaz la toate acestea ? Sunt încântat, să văd că există fiinţe care au asemenea dorinţe de la o vârstă atât de fragedă, este minunat. Nu trebuie să-i dispreţuiţi sau să râdeţi de ei, pentru că într-o zi ar putea deveni Maeştri, de ce nu ? De ce mi-aş bate joc de ei, de ce i-aş dispreţui, se poate întâmpla, ca unul mic, chiar foarte tânăr, să devină un Maestru, de ce nu ? Putem verifica, putem vedea cele două părţi, cele două laturi, sunt aici, ele există împreună.
Cât aş fi de fericit să ştiu că unii fraţi şi surori îşi doresc să devină Maeştri ! Da, pământul este aşa de mare, oamenii atât de numeroşi, încât ar trebui mulţi Maeştri să-i lumineze pe oameni, să-i instruiască, să-i ajute ! De aceea, eu nici nu vreau să aud de mulţi Maeştri în jurul meu ! Nu, n-aş vrea să credeţi că sunt gelos ! Ca şi unii care îşi închipuie că pot exista singuri pe pământ ! Ideea mea ar fi să mă concentrez spre Epoca de aur, căci atunci vor exista şi numeroşi Mari Maeştri. Nu sunt invidios, aşa cum sunt unii care doresc să fie singurii de pe pământ cu magazine. Nu, gândurile mele nu sunt concentrate asupra mea, ci asupra Epocii de aur, iar pentru realizarea ei sunt necesari mulţi Mari Maeştri.
Dar dacă ne dorim pestigiu, glorie sau bani, vom fi nevoiţi să lucrăm singuri, iată diferenţa; pentru toate acestea vă dau un sfat: dormiţi, renunţaţi să conduceţi maşina oricui se dă drept Maestru, să aveţi un criteriu de apreciere, să analizaţi pentru cine lucraţi, pentru voi înşivă, pentru gloria, pentru prestigiul vostru sau pentru o alta idee. Ei bine, oamenii nu au nici un criteriu, ei urmează pe oricine se prezintă drept Maestru, fără măcar să-l întrebe: “Cine te-a trimis ? De unde ai venit ?”… De ce acceptaţi un asemenea lucru, pentru că v-a promis iniţierea în trei zile ?; dar pentru toate acestea trebuie să plătiţi 10000 de dolari. Ei bine, există şi idioţi care plătesc, şi după trei zile sunt mai mult nefericiţi ca înainte, atunci când nu erau iniţiaţi ! Mulţi mi-au povestit că aceste lucruri se întâmplă mai des în America, că există victime, dar oamenii continuă să se prostească în acest fel. Ei nu au nici un criteriu, nici o unitate de măsură, nu îşi pun, nici măcar, întrebarea: “Pentru cine lucrează aceşti aşa-zişi “Maeştri” ?
Dar, dragii mei, eu nu lucrez pentru mine însumi, fiindcă am tot ce îmi trebuie, n-am nevoie să înghit pământul ! Eu lucrez pentru o altă idee, nu trebuie să vă temeţi că vă voi jigni sau domina, că vă voi distruge. Nu, cred că şi voi ar trebui să aveţi această idee, căci atunci veţi fi ajutaţi. E atât de simplu, dar voi, încă, vă mai îndoiţi, nu aveţi încredere, dar nici nu judecaţi, nici nu aveţi criterii de comparaţie ! Trebuie să vă instruiţi, astfel ca nimeni să nu vă mai înşele sau să vă fure ! Chiar şi în cazul meu, doar v-am spus-o de atâtea ori, trebuie să măsuraţi, să cântăriţi lucrurile, apoi să acordaţi încredere. Dacă veţi observa că totul este minunat, pentru voi şi copiii voştri, pentru ţara voastră, de ce să nu aveţi încredere ? Dar oamenii sunt încăpăţânaţi şi lipsiţi de judecată ! Eu nu v-am spus niciodată nimic fără să vă fi dat, în prealabil, un exemplu.
Priviţi numai cum judecă omenirea: toţi cred că pentru a îndrepta anumite lucruri sau boli, anumite defecte, slăbiciuni sau suferinţe, trebuie să ne folosim de un remediu exterior, medicamente, plante sau anumite băuturi, continuând să ducă acelaşi fel de viaţă, făcând aceleaşi tâmpenii, nerenunţând la nimic, satisfăcându-şi toate poftele ! Oamenii nu au realizat că trebuie schimbat ceva în interiorul fiinţei lor, că acolo trebuie să renunţi şi să schimbi ceva, să decizi că nu mai trebuie să urmezi un alt drum. Poate că remediile exterioare pot fi eficace pentru scurt timp, dar boala se va instala din nou, suferinţa va reveni. Iată cum văd eu lucrurile, iată cum este lumea obişnuită şi iată cum nici un Maestru nu poate schimba deloc lucrurile ! De mii de ani, lucrurile stau aşa. Se caută numai remedii exterioare. Iar noi aducem, acum, un Învăţământ nou, foarte greu de acceptat de restul lumii, căci aici trebuie să ne străduim, să ne sacrificăm să renunţăm la unele lucruri. În vreme ce, este mult mai uşor să deschizi gura şi să înghiţi o pastilă !
Întreaga lume caută lucruri uşoare, în vreme ce Iniţiaţii le caută pe cele dificile, deoarece întâlnind aceste greutăţi ei se vor forma şi întări ca adevăraţi Maeştri ! Nu, niciodată în uşurinţă nu ne vom forma ca Maeştri, nu, cel mult vom deveni nişte sclavi ! Ei bine, dar a venit şi vremea să vă analizaţi şi voi dragii mei, cei care veniţi aici în Fraternitate, căci aduceţi şi voi o moştenire de la bunici, de la părinţi. Este greu să sacrifici, să renunţi, să te decizi să faci altceva; nu, noi continuăm să fumăm, să îmbrăţişăm fetele, să mâncăm carne, să ne drogăm, să fumăm, iar apoi să căutăm remedii ! Nu, nu merge aşa, nu vom obţine nimic atât timp cât nu vom face eforturi interioare ca să ne detaşăm, să ne eliberăm, să ne luminăm ! Iată Învăţământul pe care vi-l aduc, fiindcă l-am practicat eu însumi, nefiind nici savant, nici erudit, necunoscând prea multe lucruri, ci numai felul de a exersa ! Începeţi să îl simţiţi şi voi, deoarece îmi scrieţi scrisori !

Un minut de meditaţie.

About Mirela-Carmen

Scriitor, Content Marketing Strategist, Blogger, Reviewer de Carte, Inginer, Proiect Manager, Mama si Sotie.

Daca insisti sa crezi ca doar inotul este posibil, niciodata nu vei invata sa zbori, spune una din cele doua reguli favorite dupa care imi ghidez viata. 🙂

Visit My Website
View All Posts

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here