Horoscopul celor 7 Divinitati Geto-Dacice

2

Divinitati Geto-Dacice

Horoscopul celor 7 Divinitati Geto-Dacice

 

Horoscopul geto-dacic este un horoscop deosebit ce reflecta credintele mistico-religioase ale stramosilor nostri. Horoscopul geto-dacic se bazeaza pe mitologia geto-dacilor si face asocieri intre zeitatile din panteonul geto-dacice si trasaturile de personalitate ale unei persoane, scrie garbo.ro. Chiar daca nu se bazeaza pe calcule sofisticate sau pe un sistem astrologic autentic, chiar daca nu este recunoscut in lumea astrologiei, chiar daca sunt putine surse care acorda credibilitate acestui horoscop, chiar daca nu este atat de complex pe cat ne-am fi dorit, este cu siguranta un horoscop extrem de interesant, care merita sa fie descoperit.
In functie de ziua saptamanii in care ai venit pe lume, poti afla carei zodii geto-dacice ii apartii:

 

Cel care a venit pe lume in Ziua Intai (Luni) – zodia DIONYSOS

Dionysos este un zeu recunoscut atat in mitologia greaca, cat si in cea traca ca si stapan peste verde si veselie, dar si ca o zeitate a vegetatiei si a starii de exaltare. Dionysos mai este asociat si starii de euforie, vitalitatii si bucuriei de a trai. Persoanele nascute sub semnul zodiei Dionysos sunt persoane care iubesc sa traiasca si sa iubeasca, bucurandu-se de fiecare clipa. Totodata, sunt persoane joviale, optimiste, pozitive, usor exuberante si superficiale. Sunt ambitioase, insa au nevoie de un stimulent puternic pentru a-si duce la bun sfarsit o sarcina.

 

Cel care a venit pe lume in Ziua a Doua (Marti) – zodia PLEISTOROS

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Cel nascut in ziua lui Marti este patronat de Pleistoros, o zeitate traca a razboiului si a conflictelor ce cerea in mod periodic jertfe si sacrificii. Pleistoros era cel care ii proteja in mod deosebit pe razboinici. Persoanele nascute sub semnul zodiei Pleistoros sunt persoane dinamice, puternice, inzestrate cu o puternica energie fizica, dar si cu tarie de caracter si o capacitate de rezistenta fizica si psihica iesita din comun. Aceste persoane sunt tenace, directe, perspicace, niste prieteni de exceptie care nu accepta cuvantul tradare. Nu le place sa se dea batute si nu renunta cu usurinta la ceea ce si-au propus. Daca le-ai gresit cu ceva anume, pregateste-te de o razbunare crunta.

 

Cel care a venit pe lume la Mijlocul Saptamanii (Miercuri) – zodia DERZELAS

Derzelas sau Zeul cel Mare era o zeitate de factura masculina specifica traco-dacilor, infatisat adeseori calare. El era zeul sanatatii, veghiind asupra starii de bine trupesti, dar si asupra energiei vitale. Cei nascuti sub semnul zodiei Derzelas sunt persoane ce iubesc dreptatea, armonia si pacea. Tin foarte mult la principiile si la teoriile lor de viata si chiar daca isi doresc sa aiba parte de respectul celorlalti, nu se dezic de crezurile personale. Sunt persoane corecte, sincere, cu coloana vertebrala. Au asteptari mari de la cei din jur, fiind extrem de exigenti atat cu ei insisi, cat si cu ceilalti. Au o dorinta de autoperfectionare innascuta si urmaresc in permanenta sa isi depaseasca limitele. Sunt sensibili la critica si din acest punct de vedere pot fi facuti cu usurinta sa sufere.

 

Cel care a venit pe lume in Ziua a Patra (Joi) – zodia SABAZIOS

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Sabazios este un zeu pe care vechii traci il venerau ca pe “Eliberatorul” cel care ii dezrobea de sub puterea anotimpului rece. Divinitate subpamanteana conform unor izvoare istorice, Sabazios avea si atributul sarpelui, fiind perceput totodata si ca o zeitate solara a cailor. Persoanele aflate sub semnul lui Sabazios au o fire taciturna si sunt intr-o oarecare masura firi introvertite, enigmatice si cu un farmec de nepatruns. Au o infatisare rece, mentin intotdeauna oamenii la o anumita distanta, suficient cat sa nu-i lase sa patrunda in interiorul lor. Sunt insa persoane extrem de inteligente, talentate, capabile, pe care te poti baza la nevoie. Mai mult, sunt prieteni de nadejde si parteneri fideli de viata.

 

Cel care a venit pe lume in Ziua a Cincea (Vineri) – zodia BENDIS

In Panteonul geto-dac se strecoara si o zeitate de factura feminina, zeita Bendis. Bendis este o zeita extrem de interesanta, personalitatea ei fiind similara zeitei Artemis de la greci. Prin urmare, Bendis era considerata a fi o zeita a padurilor si a Lunii, fiind infatisata purtand o sulita in mana stange, un coif pe cap si o cupa in cea dreapta. Bendis era cinstita indeosebi de catre femei si de aceea unii istoriografi au desemnat-o si ca pe o zeita a dragostei, a legaturilor de casatorie si a maternitatii. Cei nascuti in ziua lui Vineri au o personalitate senzuala, o putere mare de empatie si capacitatea de-a iubi. Prin natura lor, sunt firi calde, instinctive, generoase, orientate mai multe catre familiei si catre binele celor din jurul lor. Au putere de sacrificiu si sunt pasnici in general. Fereste-te insa sa-i calci pe coada sau sa-i ataci pe cei care le sunt dragi. Vei simti pe propria piele ce inseamna razbunarea.

 

Cel care a venit pe lume in Ziua a Sasea (Sambata) – zodia GEBELEIZIS

CLICK pe carte pentru mai multe detalii

Gebeleizis, cunoscut in unele variante si sub numele de cavalerul trac Derzelas, era zeul cerului limpede, fiind asociat totodata si cu puterea fulgerelor, a tunetelor si a furtunii. Persoanele nascute sub semnul lui Gebeleizis au personalitati puternice, sunt impulsive, active, iuti la manie. Se enerveaza si isi pierd cumpatul cu usurinta, insa se calmeaza rapid. Totodata, cu ajutorul autocontrolului, reusesc sa-si stapaneasca iesirile temperamentele pentru o perioada indelungata de timp. In acelasi timp, sunt pasionale si au in sange capacitatea de a conduce. Au temperamente coplesitoare si coclotitoare, de care fie te indragostesti, fie te feresti.

 

Cel care a venit pe lume in Ultima Zi (Duminica) – zodia ZALMOXIS

Zalmoxis, zeul suprem al panteonului ce pare a imbina atat trasaturi solare, zoomorfice, cat si htonice, reprezinta divinitatea care guverneaza personalitatea si destinul celor nascuti in ziua de duminica. Cel nascut sub semnul lui Zalmoxis are o personalitate puternica. Ii place sa se afle in centrul atentiei, vorbind pentru el, vorbind in numele altora, gesticuland, captand atentia, luand decizii pentru el, dar si pentru ceilalti. Este un lider innascut si are mare capacitate de persuasiune, dar si de a gestiona situatiile criza, dificile. Poate deveni constient un manipulator caci intelege perfect natura umana. Uneori ii place sa se joace cu mintile si emotiile celorlalti pentru a ajunge acolo unde-si doreste. Chiar daca porneste de jos sau se naste intr-o familie saraca, chiar daca nu va avea parte de bogatii de-a lungul vietii, existenta sa va influenta intr-un fel sau altul destinele celor din jur si nu va trece neobservata.

 

Sursa: https://www.bzi.ro/horoscopul-geto-dacic-captivantul-horoscop-al-celor-7-divinitati-294460?fbclid=IwAR0RT8e5jN_p4eJMSOl9dfB48QReBz53u0QZMtbJj_E557-wb_BUvR_T4SM

shanti spirit simbol 2Daca doresti sa primesti toate articolele si traducerile noastre, direct in inbox-ul tau, fara sa te mai straduiesti sa le cauti… te invitam sa te ABONEZI la noutati.

2

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here